Премиерът към пожарникарите: Вашите дела заслужават дълбока признателност

NetNews

„Благодарим Ви за това, което правите за хората. Вашите дела заслужават дълбока признателност“. С тези думи министър-председателят Стефан Янев се обърна към пожарникарите, участвали в погасяването на горските пожари в област Благоевград и в Република Северна Македония. В благоевградското село Габрово премиерът приветства смелите момчета и момичета за човещината, за солидарността и съпричастността, съобщиха от правителстената пресслужба. Министър-председателят изтъкна важността на мисията на служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, на военнослужещите от Българската армия, на представителите на горските стопанства и на доброволците, участвали в овладяването на бедствената ситуация. „Това са дела, които заслужават дълбока признателност. Уверен съм, че оказаната подкрепа ще получи висока оценка както от страна на българските граждани, така и на гражданите на РСМ“, посочи още премиерът.

Във връзка с медийни въпроси относно актуализацията на националния бюджет премиерът Стефан Янев беше категоричен, че служебното правителство е изпълнило своя ангажимент по този ключов за държавата въпрос и отговорността вече е на Народното събрание. „Задължение на народните представители е да дебатират и да решат доколко този проект на актуализация на бюджет е адекватен или по тяхно желание да го променят и да вървим напред. Процедурата е спазена. В крайна сметка отговорността, тежестта на решението е в самото Народно събрание“, подчерта министър-председателят. Той изтъкна важността да бъде актуализиран бюджетът, за да продължи финансовата помощ на държавата към медицинския персонал, към бизнеса и към гражданите. Стефан Янев изрази увереност, че политическите партии са наясно с тяхната отговорност и ще намерят начин да изпълнят своя ангажимент, за да може държавата да разполага с необходимите средства в отговор на предизвикателствата пред страната.

По отношение на засиления мигрантски натиск към Европа министър-председателят Стефан Янев отбеляза, че българските власти следят внимателно ситуацията в Афганистан и вече е създадена необходимата организация за засилване на охраната по границата. Тази сутрин премиерът проведе среща с представители на граничните служби в района на Петрич и бе констатирано повишаване на броя имигранти, които пресичат нелегално границата. „Партиите осъзнават необходимостта от концентриране на усилията, включително и допълнителен бюджет за съответните служби, които пряко се занимават с тази дейност“, отбеляза премиерът Стефан Янев. Той обяви, че в координация с нашите европейски партньори страната ни е в готовност да окаже съдействие при евентуална евакуация на 11 български граждани, работещи в Афганистан.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона обмисля да изгони Самюел Юмтити

В Барселона са готови да прекратят едностранно договора на Самюел Юмтити, ако той продължава да отказва да бъде продаден, твърди “Спорт”. Френският защитник отхвърля оферта след оферта, макар да му беше казано, че няма бъдеще в клуба. Това лято той е поискал последен шанс – да поиграе в първите две […]