Премиерът на Шри Ланка е готов да подаде оставка

NetNews

Премиерът на Шри Ланка Махинда Раджапакса предложи да подаде оставка, съобщава Ал-Джазира. Причината са протестите срещу икономическата криза на островната държава, които стават насилствени, цитира news.bg.

„Премиерът изпрати писмо за оставка до президента“, каза правителствен служител в понеделник, който отказа да бъде назован.

Президентът Готабая Раджапакса е по-малкият брат на премиера.

Предложението на Раджапакса да напусне дойде часове след като привържениците на партията му нахлуха в голям протестен обект в Коломбо, атакувайки антиправителствени демонстранти и се сблъскаха с полицията, която използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да ги прогони обратно.

Островната държава е изправена пред най-тежката икономическа криза в историята си, откакто получи независимост от Великобритания през 1948 година.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Apple най-после ще представи втора версия на AirPods Pro

През 2016 година на пазара се появиха първите безжични слушалки на Apple – AirPods, три години по-късно, в началото на 2019 година се появиха AirPods 2, а през есента на същата година се появи и Pro версията на AirPods, носеща допълнителното означение. Мнозина очакваха през изминалата година от Apple да […]