Премиер бе сериозно ранен при протест срещу задължителната ваксинация

NetNews

Министър-председателят на карибската държава Свети Винсент и Гренадини е хоспитализиран, след като е бил сериозно ранен при протест срещу задължителната ваксинация, предава BBC, пише агенция „Фокус“.

Ралф Гонсалвес се е разхождал сред тълпата пред парламента, когато е бил ударен с камък в главата.

Снимките показват, че по ризата на премиера има кръв, докато охранителите го извеждат от мястото на инцидента.

Финансовият министър на страната заяви, че Гонсалвес е бил преместен в Барбадос за ядрено-магнитен резонанс по съвет на медицинския персонал, предава Reuters.

Протестиращите се събраха в четвъртък, за да демонстрират срещу плановете да се изисква повечето здравни работници на първа линия да бъдат ваксинирани срещу Covid-19.

Според полицейските доклади на протеста са хвърляни камъни и бутилки с вода.

Държавата Свети Винсент и Гренадини, която се намира в южната част на Карибско море, се състои от повече от 32 острова.

Страната е регистрирала 2298 случая на коронавирус и 12 смъртни случая от началото на пандемията, според данни на университета „Джонс Хопкинс“. Почти 9% от населението е напълно ваксинирано, казва университетът.

Туристическата индустрия там е силно засегната от пандемията, а хиляди хора бяха принудени да напуснат домовете си след изригването на вулкан през април.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Два случая на птичи грип са регистрирани в Китай

Два нови случая, при които хора са заразени с силнопатогенния щам на птичи грип H5N6, са докладвани в Китай, съобщиха в петък здравните агенции на Хонконг, позовавайки се на уведомление, получено по официални канали от колеги в континентален Китай. По информация на ТАСС 61-годишна жена, живееща в Гуейлин в автономния […]