Премиер отново е във фокуса заради конфликт на интереси

NetNews

Чешкият премиер Андрей Бабиш отново стана обект на внимание по темата "конфликт на интереси", след като Европейската комисия публикува ново издание на доклада си от 2019 година за дейността му като политик и предприемач, предаде АФП.

Въпреки твърденията на Бабиш, че е прехвърлил компаниите си на два фонда през февруари 2017 година, обществено достъпни документи показват, че той все още притежава собственост в една от тях – "Агроферт", предаде БНР.

До същия извод стига в доклада си и Европейската комисия, като отбелязва, че всички държавни субсидии, получени след прехвърлянето на компанията, се разглеждат като неправилни. Андрей Бабиш се нарежда на пето място сред най-богатите хора в Чехия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пловдивските адвокати искат по-голяма отчетност на главния прокурор

Приветстваме идеята за по-голяма отчетност на главния прокурор пред българския народ посредством изслушването му в Народното събрание, но не можем да разберем и приемем опита да бъдат смесени функциите и задълженията на главния прокурор с тези на председателите на двете върховни съдилища. Подобно разрешение е в разрез с основополагащия за […]