Преспи от 2 метра затвориха Троянския проход

NetNews

Затворен за всички автомобили е най-високият старопланински проход – "Троянски". На места преспите достигат два метра и снеговалежът продължава, предупреждават от АПИ.

Ограничено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т през проходите "Предел", "Превала" и "Рожен", както и по пътя Кюстендил – ГКПП "Гюешево".

В област Смолян е преустановено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона и преминаването с ремаркета и полуремаркета по пътищата: Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед – Пампорово – Стойките, Девин – Михалково, Добридол – Дреновец – Тополовец в област Видин.

Днес в 24 области в България е обявен жълт код за потенциално опасно време. В областите Търговище, Разград и Шумен има силен вятър и условия за виелици и навявания.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват дистанция, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

При необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, посочват от АПИ.

501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От АПИ допълват, че обработването на настилките продължава, снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим и при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Народът се смее на колажи на НОЩ и локдауна

Има хора, които в най-тежките моменти успяват с чувство за хумор да разведрят положението. В случая става дума за многобройните зевзеци зад клавиатурите, чиито креативни творби се разпространяват скоростно из социалните мрежи. Сега ще ви представим две техни творби. Едната представлява колаж със здравния министър проф. Костадин Ангелов, шефа на […]