Претърсвали са Висшето транспортно училище в София за фалшивите долари и евра

NetNews

Разкриха производство на фалшиви парични знаци на територията на висше учебно заведение в гр. София. За това съобщиха от прокуратурата.

“Лицата, които са правили фалшивите пари, са получавали 10% от сумата”, стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата.

По време на брифинга се обясни още, че става дума за две лица- жена на 54 години и мъж на 48. Предполага се, че живеят заедно. Разбра се също, че мъжът е имал сключен трудов договор към Висше учебно заведение на територията на страната.

От брифинг на ректора на Висше транспортно училище в София стана известно, че ВУЗ-ът е претърсен, но нищо нередно не е намерено, а лицето, за което се предполага не е на трудов договор към университета.

"В университета нищо не е намерено. Фалшивитe пари обаче са открити в помещение, което е било отдадено под наем на отделна фирма. Няма и такова лице, с тези инициали, на трудов договор в университета. Искаме да различим ВТУ "Тодор Каблешков" и ЕООД "Тодор Каблешков", което е дружество с различна от университета дейност, в която съответно има подготовка на различни курсисти, както и отпечатване на рекламни материали, учебници, а печатницата е към него", допълни ректора на ВТУ проф. Даниела Тодорова.

По думите на проф. Тодорова ЕООД "Тодор Каблешков" има договор за наем с университета. Машините и печатницата са техни, но използват помещението на университета.

Създаването на фалшивата валута се е случвало в извънработно време, като в работно лицето е правело истински документи. Не се разбра на този етап кой е университетът, за който става дума. Двете лица са задържани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Управляващите раздават пари под масата на свои хора

Управляващите раздават пари под масата на свои хора. Това обяви по време на брифинг в централата на партията кметът на Дряново и член на Изпълнителното бюро на партията Трифон Панчев. "Причината за днешния брифинг е поредното раздаване на държавни средства под масата на тъмно от страна на правителството на ГЕРБ […]