Приеха дългосрочна национална стратегия за жилищата

NetNews

Парламентът прие промени в Закона за енергийната ефективност на второ четене. Целта на законопроекта е постигането на високо енергийно ефективен и декарбонизиран сграден фонд. В законопроекта е регламентирано разработването на Дългосрочна национална стратегия за подпомагане обновяването на националния фонд от жилищни и нежилищни сгради с хоризонт на изпълнение 2050 г., уточнява аг. Фокус.

Депутатите решиха стратегията да бъде приета от Министерския съвет. Съгласно текстовете министърът на енергетиката разработва съвместно с министъра на регионалното развитие и благоустройството и внася за приемане от Министерски съвет дългосрочна национала стратегия а подпомагане на обвовяването на националния сграден фонд от жилищни и нежилищни сгради до 2050 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Малко наблюдатели в секциите за изборите заради пандемията

Засега е преодолян проблемът с попълването на съставите на секционните избирателни комисии. Това заяви пред БНР Диана Ефтимова от Института за развитие на публичната среда. Тя посочи, че към момента съставите на СИК се попълват и процесът върви. Преминава се към ваксинация на членовете на комисиите. По повод заявленията от […]