Призив: Дарявайте дребните монети, които държите по домовете си!

NetNews

Във Великобритания бе отправен призив към хората, които трупат неизползвани монети вкъщи, да ги дадат за благотворителни цели, тъй като даренията на пари в брой силно са намалели.

По данни на банките британците държат по домовете си около 50 милиона паунда под формата на дребни монети.

Изчислено е, че 6 на всеки 10 британци трупа дребни монети вкъщи без да имат намерения да ги харчат и след облекчаването на ограниченията, свързани с Covid-19. Данните показват, че по време на локдауните силно е спаднала благотворителната активност, а самите хора предпочитат да пазаруват с карти, каквато, всъщност, беше и препоръката на много от търговците на дребно, чиито магазини останаха отворени.

Установено е, че когато хората получават големи количества ресто в монети, те харчат обратно тези от 1 или 2 паунда, а по-дребните и най-вече от 1, 2, 5 или 10 пенса слагат в касички или буркани и забравят за тях.

Благотворителните организации, които отчитат спад в директните постъпления, виждат в предаването на тези пари шанс да подобрят приходите, за да могат и те от своя страна за окажат необходимата помощ в трудните време за някои хора.

Ерик Лийндърс от огранизацята UK Finance е цитиран от Би Би Си да казва, че „пусането на дребните монети в кутийка за благотворителни помощи е прекрасен начин да се помогне на хората в нужда“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заловиха двама иракчани край Генерал Тошево, опитали да преминат границата незаконно

Двама граждани на Ирак – на 19 и 23 години, задържани при опит да преминат българската граница в землището на село Росица, община Генерал Тошево, са привлечени към наказателна отговорност, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Районният съд в Генерал Тошево е наложил най-тежката мярка за процесуална принуда […]