Признаха за виновен земеделец, укрил 17 000 лева данъци

NetNews

Земеделски производител, избегнал плащането на данъчни задължения за над 17 000 лева, е признат за виновен, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Т.С. на 79 години е предаден на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич. Земеделският стопанин, обработвал земи в землището на Добрич, ще изтърпи административно наказание – глоба от 1000 лева, тъй като не е осъждан и е възстановил окончателно причинените от престъплението имуществени вреди, посочват от държавното обвинение.

Данъчното престъпление е било установено след ревизия на Т.С. за определен период през 2010 година. Ревизията проследила определени сделки на обща стойност 89 000 лева между земеделския производител и няколко фирми преки доставчици. С проверката станало ясно, че сделките са фиктивни и не са били реализирани изобщо. Въпреки че не е имал право да приспада данъчен кредит в размер на 17 860 лева, Т.С. се е възползвал от фактури с невярно съдържание при воденето на счетоводството си и е ползвал приспадането на сумата, поясняват от Апелативната прокуратура.

Определеното от Окръжния съд в Добрич наказание подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия заглушава сателитни сигнали, за да скрие нещо?

Множат се подозренията, че Русия целенасочено манипулира сателитни сигнали – най-вече в региона на Черно море. Може би за да скрие нещо? Например таен дворец на президента Путин? Тук обобщаваме фактите и предположенията. Руският опозиционер Алексей Навални твърди, че дворецът на Черно море край Геленджик е построен за руския президент […]