Призовават бизнеса да се включи в проучване „Киберсигурност в сектора на МСП“

NetNews

Държавната агенция "Електронно управление" и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия призовават бизнеса и работодателските организации в България да бъдат активни и да се включат в проучване на тема „Киберсигурност в сектора на МСП“, която двете публични организации инициират, по повод предстоящия през октомври Европейски месец на киберсигурността.

В периода от 16 септември до 08 октомври 2021 г. анкетата ще бъде достъпна на този линк –

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyvKMoRm5jTkX6BF99MRY13IG5hBgn7Tj1bFyziy-EzTpUig/viewform

Отговорите на въпросите ще послужат за създаване на цялостна картина на състоянието на нивото на киберсигурност и киберзащита от страна на бизнеса, като до момента подобен анализ не е правен у нас. Инициативата цели да покаже доколко и как, малкият и среден бизнес в България се справя с кибер атаки, какво е нивото на кибер защита след настъпването на Ковид пандемията и работата от вкъщи, към кого се обръщат работодателите, и как се справят с предизвикателствата, свързани с кибер сигурността, както и техните отговорности за опазване на базите данни, с които работят.

В рамките на месец октомври ще бъде представен и подробен анализ на данните, които ще послужат на ДАЕУ и ИАНМСП за иницииране и предприемане на различни инициативи, насочени към подобряване на нивото на кибер осведоменост и кибер защита в българските предприятия.

Броят и сложността на кибератаките и киберпрестъпността се увеличават в цяла Европа и тази тенденция ще продължи да се засилва в бъдеще. Ето защо – двете институции призовават компаниите в страната да бъдат активни и да се включат в изследването.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Американското правителство поръча “джипове“ по над 3 милиона евро

Американското правителство поръча 10 всъдехода Chevrolet Suburban на стойност от близо 31 милиона евро (36.4 милиона долара), което прави по близо 3.1 милиона евро (3.6 милиона долара) на возило, споделят колегите ни от Carscoops. Те ще бъдат доставени през следващите две години и ще служат на Дипломатическата служба за сигурност. […]