Приключва обновяването на храма в с. Маломир

NetNews

Обновеният храм  „Св. Успение Богородично”  в с. Маломир е вече и с довършена ограда на църковния двор. Единственото, което остава е последно боядисване на конструкцията.

Духовната обител в тунджанското село беше изцяло реновирана по инициатива на кмета Тодор Налбантов, с финансовата помощ и доброволен труд от дарители и от жителите на Маломир.

Кампанията за набиране на средства за ремонт на 150-годишната църква стартира миналата есен и още тази пролет храмът вече бе с нова визия. Църквата не е била ремонтирана повече от 40 години, споделя кметът на селото, който по думите на съселяните му е вложил цялата си енергия в каузата за обновяване на храма.

Хората от Маломир са изключително ентусиазирани и благодарни на всички, които са дали своята лепта под формата на пари и труд за новия облик на  „Св. Успение Богородично” .

След цялостната реконструкция на църквата, последвалото облагородяване на дворното пространство, сега с изграждането на оградата, мисията е към своя успешен край.

На 15 август, когато отбелязваме един от най-големите християнски празници – Успение  Богородично, обновената църква очаква да посрещне много миряни на храмовия си празник.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Село иска вода с протест

Протест на жителите на асеновградското село Червен блокира за кратко пътя Пловдив – Кърджали. В продължение на около 10 минути протестиращите пресичаха пешеходната пътека в центъра на селото, което затрудни движението по пътя между двата града, съобщи бТВ. Хората са възмутени от хроничната липса на вода за питейни и битови […]