Приключи данъчната кампания за физическите лица

NetNews

Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица. Близо 676 000 души са подали декларациите си пред НАП и са платили данък върху доходите на стойност почти 257 млн. лв. до полунощ на 3 май, сочат данните на приходната агенция.

Над 82 % от декларациите за доходите на физическите лица са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.

В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.

„Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2021 г., приключи успешно. Отчитаме завишен брой на подадените декларации, което до голяма степен се дължи на многократно по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Високо оценяваме добросъвестното спазване на данъчното и осигурително законодателство, като продължаваме да подпомагаме и улесняваме данъкоплатците при изпълнението на задълженията им към фиска. Благодаря на колегите в НАП за усилията,
търпението и отлично свършената работа“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Милена Кръстанова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Костадин Ангелов: От "Промяната" не познават сектор "Здравеопазване" и си играят на "прескочи кобила"

Разрухата и в сектор „Здравеопазване“ започна, алармира с гневен пост в социалната мрежа бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ Костадин Ангелов. Ето и какво още на писа той: „Предупредих, че е противозаконно да се определят минимални прагове на основни заплати в НРД. Именно заради това ние от ПГ на […]