Приложенията за Android ще работят и под Windows 11

NetNews

Microsoft официално обяви началото на процес на бета тестване за възможността за стартиране на приложения за Android на операционна система Windows 11. Процесът на тестване за подсистемата Windows за Android започна на 20 октомври 2021 г. Приложения за Android са добавени към Microsoft Store и могат да се стартират паралелно с програмите на Windows. За тях са достъпни всички стандартни функции, като например преместване и минимизиране на прозорци, прикрепване към лентата на задачите и други.

Потребителите, участващи в бета тестването на операционната система Windows, ще могат да изпробват 50 приложения, разработени от Microsoft в партньорство с Amazon. Това са предимно мобилни приложения за геймъри (Lords Mobile, June's Journey и Coin Master), детски програми (Lego Duplo World или Khan Academy Kids), както и приложение за четене на Kindle. 50-те тестови приложения са несравнимо малък брой в сравнение с 600 000 приложения, налични в Amazon Appstore, и 3 милиона приложения, налични в Google Play.

Към днешна дата няма информация за броя на приложенията за Android, които ще станат достъпни за използване под Windows 11 след пускането на тази функция за широк кръг потребители. Датата на пълното стартиране на тази функция за Windows 11 също не е известна.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Фолк звезди се явиха на кастинг в "Гласът на България" (ВИДЕО)

На кастингите на тъмно в музикалното състезание "Гласът на България" решиха да се явят поп фолк изпълнители. Гласовитата двойка успя да обърне столовете на Галена и Любо Киров, а Дара и Иван Лечев на няколко пъти също посягаха към червения бутон. Най-интересното е, че Галена така и не поздрави колегите […]