Проблем с ускорението на новото BMW 5er ще бъде поправен със софтуерен ъпдейт

NetNews

През последните години от BMW са известни с това, че доста занижават техническите характеристики на автомобилите си и често можем да видим как тестове разкриват по-висока мощност, по-бързо ускорение или по-висока скорост. Подобни случаи видяхме при последните две генерации на М5, при новото М3 и идентичното М4.

В случая с новите M550i и 540i нещата не стоят точно така и колата дори дава по-лошо време от обещаното от германската компания. Това става ясно след тестове на колегите ни от Car and Driver, където тестов автомобил постига 4.1-секундно ускорение при обещано време от 3.6 секунди.

След като от списанието искат друга тестова кола и им е отказано, става ясно, че модела има софтуерен проблем, който се изразява в неправилна комуникация между системата за стабилност и двигателя. По този начин колата губи част от мощността си за кратко време, което забавя ускорението.

Оказва се, че подобен проблем се наблюдава и при другия споменат модел – 540i, като от BMW обещават той да бъде поправен със софтуерен ъпдейт, чрез интернет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦСКА си връща нападател, играл под наем в Баку

Нападателят Ахмед Ахмедов ще започне подготовка с ЦСКА, пише "Тема спорт". Офанзивният футболист игра под наем в Нефтчи (Баку) през пролетта. Той дори донесе титлата на отбора с победен гол в последния кръг срещу Карабах. Въпреки това азерите няма да откупят правата му. Ахмедов така и не се наложи в […]