Продават къщата на велик художник

NetNews

Триетажната къща на Лазурния бряг, която смени собственика си преди около 3 години, отново се продава. През 2017-а селският имот, чието име е Mas de Notre-Dame de Vie, беше продаден на финансист от Нова Зеландия за близо 20 млн. EUR. Днес за имота с разгъната застроена площ от 2600 кв.м се искат 42 млн. EUR, или близо 16 000 EUR/кв.м.

Високата цена е обоснована от факта, че имотът се намира „в изключително добро състояние, благодарение на сериозна реставрация“. Основната сграда, чиято РЗП е 1500 кв.м е „напълно ремонтирана“, като са ползвани висококачествени материали.

Къщата за гости, която е с площ от 600 кв.м, разполага със 7 жилища – от студиа до 4-стайни апартаменти. Те са частично обновени и се нуждаят от допълнителен ремонт. Имотът разполага и с къща с басейн и стая за персонал.

Високата цена на имота е обусловена и от историята му. Световно известният художник Пабло Пикасо придобива къщата в пика на своята известност през 1961 г. и живее в къщата до смъртта си през 1973 г. Днес обаче малко са детайлите останали в нея и напомнящи за твореца. Единствено е останало неговото ателие.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Малките автошколи не могат да покрият новите изисквания

„Не сме в толкова тежка ситуация като ресторантьорите, можем на 50 на сто да използваме залите за обучение, провеждаме обученията си“, коментира в „Преди всички“ по БНР Трендафил Маринов, председател на Българския автоинструкторски съюз. „Наблюдава се по-голямо желание на хора на по-висока възраст да идват да се записват за кандидат […]