Продава се рядка Волга с V8 на КГБ, с прякор „Догонващата“

NetNews

В Москва беше пусната в продажба рядка модификация на GAZ-3102 "Волга" от 1994 г. Модифицираният седан, който е черен на цвят, служи в отдела за президентска сигурност и се оценява на 1 900 000 рубли (€21 000).

Модификацията GAZ-31013 се появява за първи път по пътищата на СССР през 1982 година. По това време в страната няма толкова мощни автомобили и точно поради тази причина "наточените" седани стават много популярни сред служителите на КГБ. Ето защо хората наричаха особено мощната „Волга“ „Догонващата“.

Основната разлика от класическия GAZ-3102 се крие под капака на Волгата. Модификацията за специалните служби е оборудвана с 5.5-литров V8 с мощност от 195 конски сили, заимстван от GAZ-13 Чайка. Тристепенна автоматична трансмисия работи заедно с агрегата. Седанът се ускорява до 100 за 13 секунди. Максималната скорост на колата е 170 километра в час.

В средата на 90-те години на миналия век Волгата от снимките е служила в Държавния департамент за президентска сигурност, след което колата е придобита за лична употреба от един от служителите на отдела. Няколко години по-късно седанът попада в ръцете на нов собственик, който се надява да възстанови рядката модификация, но така и не успява да завърши плана си. След това GAZ-31013 е придобит от настоящия собственик.

Автомобилът за продажба е в добро състояние. По черния корпус на колата няма видими дефекти, а интериорът е направен от черно-бяла изкуствена кожа. Съдейки по снимките, на Волгата липсва вътрешната облицовка на вложките на вратата, част от окабеляването е извадена, а дъното на места е покрито с ръжда.

Според продавача обаче „Догонващата“ е запазила всички оригинални възли и агрегати и е в отлично състояние. Въз основа на километража, може да се съди, че пробегът на 26-годишната Волга е само 55 000 километра. Продавачът е готов да се раздели с този рядък седан за 20 000 евро.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Поредно нарушение! Ресторант в Кюстендилско гази противоепидемичните мерки

Хванаха работещ ресторант в село Джерман, съобщиха от полицията. Проверката на полицията е извършена снощи. При нея е установено, че ресторантът работи с посетители, въпреки въведените противоепидемични мерки, предава Дарик. По случая е уведомен дежурният прокурор, образувано е и досъдебно производство за нарушаване заповед на министъра на здравеопазването за налагане […]