Продадени имоти за рекордна сума

NetNews

През първото тримесечие на 2022 г. в Кипър са реализирани 5258 сделки с недвижими имоти на обща стойност 1,27 млрд. EUR, сочат данните на Агенцията по вписвания (SEK). „Секторът се развива динамично. Както се очаква, лъвският пай е за Лимасол и Никозия, докато в други региони също има ръст на сделките, но по-малък“, се казва в изявление на SEK.

„Данните показват силен интерес към придобиване на земя, като земеделски ниви и парцели за строителство като алтернативен източник на инвестиции. Отчита се и нарастващо търсене на апартаменти във всички региони, с изключение на Пафос, където къщите са по-популярни“, заключават експертите на SEK.

Лимасол регистрира най-голям брой продажби (1581) и най-висок паричен обем – 573.2 млн. EUR. Особен интерес представляват земеделската земя (688) и парцелите за строителство (439).

Продажбите в Пафос през първото тримесечие на текущата година достигнаха 887 на обща стойност 186,8 млн. EUR. Градът регистрира най-високия брой продажби на частни жилища от всеки регион.

Продажбите в Ларнака са 958 броя на обща стойност 145,3 млн. EUR.

Във Фамагуста от януари до март са регистрирани 258 сделки за продажба на обща стойност 54,2 млн. EUR, повечето от които са свързани със земеделски полета (162).

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Депутат от БСП гласува против военната помощ за Украйна

Народният представител на АБВ Владимир Маринов гласува против решението за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна Народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов гласува против парламентарното решение за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна. Той обясни, че позицията на АБВ е последователна от първия ден и […]