Проданов: До края на седмицата щабът трябва да реши къде ще бъдат настанени украинците след края на май

NetNews

Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява до края на седмицата Националният кризисен щаб за бежанците да има ясна информация и график за това къде ще бъдат настанени украинците след края на май.

„Няма да има бежанци, оставени на улицата. Гарантирам, че ще се погрижим за всички. Твърдо мое убеждение е, че час по-скоро трябва да бъде започната засилена интеграция. Министерството на туризма не управлява бежанската криза. Нашата задача е да се разплащаме с хотелите, които приеха украинците”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Проданов.

Министърът на туризма коментира и антикризисните мерки.

„Предвидимите помощи наистина са насочени към всички браншове, а не само към протестиращите. Въпросът с превозвачите е малко по-сложен за коментиране. Защо не питате г-жа Фандъкова къде са парите от синята зона, от паяците, от картите за градски транспорт. Важно е да се подкрепи бизнеса, защото той трябва да се запази, за да преминем през тази инфлация?”, попита министърът на туризма.

По думите му е необходим допълнителен диалог между партиите в коалицията.

„Безспорно е сложно да се управлява в коалиция от четири партии. Голяма част от нашите различия излизат наяве, но в споровете се ражда истината. Когато подписвахме коалиционното споразумение, нямахме тези кризи, които възникнаха”, допълни той.

Според него няма опасност от предсрочни избори и ситуацията ще се успокои.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Финландия и Швеция подадоха молба за членство в НАТО

Финландия и Швеция официално кандидатстваха за присъединяване към НАТО в централата на Алианса в Брюксел – решение, предизвикано от нахлуването на Русия в Украйна. И Швеция, и Финландия бяха неутрални по време на Студената война и решението им да се присъединят към НАТО е една от най-значимите промени в архитектурата […]