Продължава издирването на черната кутия на МиГ-29

NetNews

Днес ще продължи търсенето на черната кутия и отломките на падналия изтребител в морето край Шабла. Лошото време вчера затрудни издирването. Тази сутрин времето позволява операцията на продължи – морето е спокойно, затова търсенето на черната кутия и останки от самолета продължава. Операцията продължава вече пети ден и на този етап е без успех.

Изключително важно е да не отнеме дълго време търсенето на черната кутия, за да бъде съхранена информацията в нея.

Втората ракета от самолета също все още е под водата, което също затруднява издирването, тъй като се налага екипите да работят изключително внимателно. Те са на около 70 м дълбочина.

Търсенето се забавя, тъй като районът е далеч от брега. Техниката обаче е прецизна, с добра резолюция, което дава възможност да се открият малки предмети на дъното.

С техниката, с която разполагат военните, може да се определи размерите на обектите и какъв е обектът – кораб, лодка, част от самолет и др. Но за да се определи точно каква е частта, какво е нещото, трябва обезателно да се извади или да се направи оглед с водолази или с други средства, посочи проф. Любомир Димитров от Института по океанология към БАН, пред БНТ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Путин все пак се надява, че може да работи с Байдън

Срещата на върха между руският президент Владимир Путин и американският му колега Джо Байдън е насрочена за 16 юни в замък край Женева. Макар дотогава да има доста време, коментарите и новините вече валят. На 12 юни стана ясно, че Джо Байдън няма да даде съвместна пресконференция с руския си […]