Проектират двата патрулни кораба за ВМС до края на годината

NetNews

Проектирането на двата многофункционални модулни патрулни кораба за българските военноморски сили ще приключи до края на тази година, обяви флотилен адмирал Георги Пенев пред БНР.

По договор корабите трябва да бъдат завършени през 2025 и 2026 година. Флотилен адмирал Пенев говори в Русе, където започнаха тържествата около годишнината от създаването на Военноморския ни флот.

„Процесите по проектиране ще продължат до края на тази година, следващата година предстои начало на рязане на стоманата – януари месец, а съответно юли месец следващата година – залагане на кила на първия кораб“.

Това съобщи адмирал Георги Пенев, зам.-командир на Военноморските ни сили по време на среща, посветена на 142-та годишнина от създаването на флота.

Според него сроковете в договора между Министерството на отбраната и изпълнителя на поръчката за построяването на корабите ще бъдат спазени, а военното им оборудване ще е част от друг проект за модернизацията на флота.

На срещата присъства и кап. I-ви ранг от запаса Георги Методиев, председател на клуб "Военни моряци" към Съюза на офицерите и сержантите от запаса, който бе сред инициаторите за поставянето на паметна плоча на основателя на българския флот кап. Александър Конкевич:

„Русе се свързва със създаването на военноморските сили и на морското училище. Русе е рожденото място на флота“, посочи Георги Методиев.

Празникът завърши с концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хаджигенов категоричен: Искаме споразумение с ИТН

От "Има такъв народ" ни показаха мултимедийна презентация, с по два реда за всеки кандидат, изгледахме я и си тръгнахме. Така коментира Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" срещата на коалицията с "Има такъв народ". "Има шансове да бъде подкрепим кабинета на "Има такъв народ". Ще обсъждаме и […]