Прожекционен дисплей с обогатена реалност за електрическите VW-та (ВИДЕО)

NetNews

Електрическият хечбек ID.3 и и кросоувърът ID.4 ще станат първите "фолксвагени", които ще получат новия прожекционен дисплей на компанията с обогатена реалност. Системата разполага с две независими едно от друго полета за визуализиране на информацията пред очите на водача.

Сърцето на новия дисплей е блокът PGU (Picture Generation Unit ), скрит в недрата на арматурното табло. Той генерира картина, която се прожектира върху огледала, а след това се отразява и разделя на два виртуални екрана на предното стъкло от специални лещи.

Големият виртуален екран "виси" на 10 метра пред водача. На него се извеждат динамични подсказки от електронните помощници и навигацията.

Под него е разположено второто поле, където се показват текущата скорост, пътните знаци и уведомленията от навигацията. Динамичните изображения, които се наслагват върху реалните обекти от инфраструктурата, се генерират от един от двата главни компютъра в електромобила.

Електрониката използва данни от фронталната камера, радара и бордовата навигация. Информацията се обработва и въз основа на нея се извеждат – например – указатели на кръстовищата. С помощта на стабилизиращата система тези обемни картинки се адаптират към движението и винаги са разположени на точното място.

Прожекционният дисплей показва също работата на функцията Lane Assist и ако колата започне да доближава краищата на лентата, те се оцветяват в оранжево. Ако автопилотът Travel Assist е активиран, границите на полосата стават зелени, а при опасност от сблъсък предният автомобил се оцветява в червено.

Подобни прожекционни системи не са новост. От Volkswagen обаче твърдят с нескрита гордост, че дисплеите с обогатена реалност за пръв път стават достъпни за автомобили от компактния клас.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/03n2H_EY2zA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Григор Димитров няма повече да разчита на съветите на Андре Агаси

Пътищата на Григор Димитров и Андре Агаси ще се разделят, твърди изданието essentiallysports.com. Както е известно, новият треньор на най-добрия български тенисист ще бъде Данте Ботини. Според изданието главната цел на Григор в работата с Ботини ще бъде да направи сериозен удар през 2021 година. Медията твърди, че решението за […]