Прокуратурата разследва смъртта на 69-годишен мъж, починал минути след изписването му от елховската болница

NetNews

Окръжна прокуратура – Ямбол разследва смъртта на 69-годишен мъж от Елхово, издъхнал минути след изписването му от тамошната болница.

Случаят бе представен по Нова ТВ. Трагедията се разиграва вчера, 28 октомври, пред очите на близките му, които са там, за да го приберат вкъщи.

„Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието му беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на апарат. Вечерта преди да го изпишат, ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават”, разказа Иванка Георгиева, дъщеря на починалия.

На сутринта обаче мъжът е изписан. За това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са уведомени. Мъжът не е можел да се движи и състоянието му било тежко, твърди дъщеря му.

„Поисках да ми кажат как е. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал”, разказва внукът на възрастния мъж.

От болницата заявиха за NOVA, че ще отговорят писмено на всички запитвания, но до момента позицията им не е представена. Близките на мъжа са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.

По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на 69-годишния мъж.

Разпоредено е изземването на цялостната документация за лечението на починалия. Тя трябва да бъде предоставена от болничното заведение и от личния лекар на пострадалия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Столична община представи оздравителен план за Топлофикация

Столична община с план за модернизиране и финансово оздравяване на Топлофикация София. Ще бъде подобрена безопасността, ефективността и интеграцията. Дружеството ще може да се възстанови финансово и да се справи с натрупаните задължения към Булгаргаз, съобщават от БНТ. За да се случи модернизацията ще бъдат необходимо 800 млн. евро и […]