Протестиращ твърди, че полицаите са носели „лютив“ спрей

NetNews

Твърдения, че представители на силите на реда, охраняващи снощните протести срещу властта, са носели "незаконен лютив спрей" отправи един от приближените на Мая Манолова – Тихомир Василев.

Василев направи това в излъчване на живо чрез фейсбук. Той заяви следното: "Ние сме със спрей пак, иначе говорим как по Русия се случват нещата", визирайки думите на Бойко Борисов за ареста на Алексей Навални.

В началото на септември, 2020 г., при големия протест с мото "Велико народно въстание" се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция. Тогава от силите на реда беше използван лютив спрей и бяха обгазени журналисти.

"За Русия премиерът се е притеснил как се случват нещата, но за тук не даде обяснение за битите и обгазените", иронизира Василев. Той се сдоби и с медийна слава след информация за конфискуван чушкопек и уред за варене на компоти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вижте кой има имен ден днес

На 25 януари (по нов стил) се чества денят на св. Григорий Богослов и в календарите е отбелязан като имен ден на всички носещи името Григор, Григорий, Гриша. За хората, които се интересуват от значението и превода на имената Григор – означава бодърстващ, "който бди" или "григорос", което значи "бърз". […]