Протести в Ел Салвадор

NetNews

Протести се проведоха по улиците на Ел Салвадор, съобщи ТАСС.

През миналата седмица влезе новият закон за криптовалутите. Реално биткойнът беше въведен като законно платежно средство.

Решението предизвика много противоречия. Демонстриращите смятат, че това може да доведе до икономическа нестабилност в страната.

Други пък смятат, че промяната ще улесни изпращането на средства от работещите в други страни. Хиляди се включиха в разлини протести.

Това доведе до поевтиняване на криптовалутата през миналата седмица. Според нов доклад приемането на биткойна ще има негативни последствия за кредитния рейтинг на страната, както и за вариантите да получи подкрепа от международни групи.

Припомня се, че курсът на валутата е много променлив, което може да доведе до нестабилност и неяснота около плащанията на данъци с него и несъответствия с валутния курс.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Семейство Меси ще живеят в замък

Лионел Меси и семейството му обмислят да живеят в замък в покрайнините на френската столица Париж. От подписването на договора си с Пари Сен Жермен, аржентинската звезда се подвизава в супер луксозния петзвезден хотел Royal Monceau. Меси и съпругата му Антонела са в търсене на постоянно жилище, но опитите им […]