Протестът на „Възраждане“ приключи без напрежение

NetNews

Протестът на "Възраждане" приключи без напрежение

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Без сериозно напрежение премина днешният протест срещу зеления сертификат и ограничителните мерки по време на пандемия, организиран от партия „Възраждане“ в центъра на София.

Протестиращите се събраха в 11:00 часа пред сградата на Министерския съвет, за да поискат незабавното отпадане на зеления сертификат, въпреки че правителството обяви 20 март 2022 г. като възможна дата за това, а от утре започна и разхлабване на мерките.

Още по темата

23 фев 2022 11:32

587

Демонстрантите отправиха призив за незабавна среща на техни представители с представители на правителството, след който при протестиращите дойде премиерът Кирил Петков. Той ги призова към единство и диалог, но бе посрещнат с освиркване и викове „Оставка“.

По-късно протестът се отправи на шествие към сградата на Народното събрание, блокирайки движението по булевард „Цар Освободител“. Пред парламента протестиращите отново настояха исканията им да бъдат изпълнени.

Около 14:00 часа организаторите обявиха край на протеста, като една малка група от протестиращите се премести пред сградата на Министерството на здравеопазването.

Полицейското присъствие навсякъде пред обществените сгради в София беше засилено.
 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Бели Искър" се нуждае от ремонт, прелее ли водата - стига до София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Язовир „Бели Искър“ се нуждае от спешен ремонт, който по изчисления на Областната управа е на стойност между 60 и 70 млн. лева. За проблема алармира областният управител на София Иван Иванов. По думите му язовирът е опасен в сегашното си състояние, защото язовирната стена е […]