Протест срещу газовия ботуш на Кремъл пред президентството

NetNews

Граждански протест под наслов #ГАZwithme се подготвя пред президентството тази вечер. Началото е обявено в 19 ч., а събитието се разпространява чрез социалните мрежи.

Като повод организаторите изтъкват намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с „Газпром“. „Да заявим ясно! Ние не искаме да купуваме газ от държава терорист! Ние не желаем да финансираме убийства на деца и жени!“, пишат те.

Името на протеста напомня за лятото на демонстрации срещу кабинета Орешарски и назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Тогава, през 2013 г., гражданските шествия вървяха под наслова #ДАНСwithme.

За по-малко от час близо 500 души са откликнали на поканата. Шаржът, с който е илюстрирано събитието, е създаден преди няколко дни от карикатуриста Иван Червенков.

Малко по-късно свое събитие в същия дух обяви и „Демократична България“. Протестът „България – независима от „Газпром“ е насрочен за същия час и място, 19 ч. на Фонтана пред президентството. „Нека излезем и заявим своята непримиримост срещу газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим реставрация на ролята ни на задунайска губерния!

С всички свои действия до момента служебният кабинет показва, че сменя геополитическата посока на България и ни води към зависимост от “Газпром”, саботирайки енергийната диверсификация на страната“, казват от ДБ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Apple ще забави новата си операционна система за таблети

Всяка година в началото на есента Apple представя новите си смартфони, както и новите операционни системи за телефони и таблети. Тази година също не прави изключение или поне така се смяташе до момента. Според информация на Bloomberg, тази година нещата може да стоят по малко по-различен начин. Авторитетното издание се […]