Проф. Александър Маринов за спора около изборите: Търсят под вола теле

NetNews

Всякакви интерпретации са възможни за датата на изборите, заяви пред Радио „Фокус“, политологът Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава.

„Няма никакво значение на коя дата ще са изборите. У нас има склонност да се правят бакалски сметки и да се търси под вола теле. Ако изборите се проведат два месеца по-късно, това не означава, че коронавирусът ще си е отишъл. Това, че държавата не е готова да проведе изборите по правилата е абсолютно вярно. Ясно е, че в сегашния си вид Изборният кодекс не позволява дистанционно гласуване, което други държави отдавна са осъзнали. Машинното гласуване ще се проведе с допотопни машини“, обясни проф. Александър Маринов. Според него атаките срещу президента започнаха още преди да встъпи в длъжност. Проф. Маринов не вижда причина за тях, освен ако не се боят от Румен Радев. Всички, които го атакуват, каза той, заедно не могат да съберат толкова доверие, колкото има президентът сред народа. Политологът допълни, че държавният глава се радва на широка обществена подкрепа и окачестви опонентите му като вълци в овчи кожи, каквото всъщност представлява българския политически елит.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Скандал! Еди Хърн не допуска български журналисти на мача на Кубрат Пулев

Грандиозен скандал се заформя преди битката между световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Лондон тази събота. Мениджърът на британеца Еди Хърн отказва да допусне български журналисти, които да отразят мача на живо. "Към този час, промоутърската компания на Антъни Джошуа, ръководена от Еди Хърн – […]