Проф. Ал. Маринов: Кариерата на Борисов върви надолу

NetNews

Политическата кариера на Бойко Борисов върви надолу, което сочи към близкия ѝ край. Това заяви политологът проф. Александър Маринов пред "Фокус". По думите на политолога Борисов е в политиката не от 20, а от 15 години, тъй като позицията на главен секретар на МВР не е политическа.

„Вярно е, че той беше нетипичен главен секретар. Тоест, съсредоточаваше голям медиен интерес и превърна тази строго професионална позиция в нещо като шоубизнес. 15 години също е достатъчно като време. Според мен различните периоди от дейността му трябва да се анализират поотделно. Например, като кмет на София в двата му полумандата и след това като министър-председател. Могат да се анализират по много показатели тези години. Според мен най-ясната оценка се дава от общественото доверие и одобрение“, допълни проф. Маринов.

„Вероятно си спомняте, че когато стана министър-председател за първи път се ползваше с много високо одобрение, със силно положителен индекс на доверие. Някъде над 60 към 20, на моменти е стигал и до по-големи стойности. Сега ситуацията е точно обратната – 20% одобрение и доверие, 60% неодобрение. При това става дума за един процес, който не е толкова нов“, коментира проф. Маринов и посочи, че в една политическа кариера са важни резултатите, които засягат хората, а не тяхното медийно отразяване. Според него политическата кариера на Борисов неотскоро върви надолу.

„Резултатите стават все по-плачевни за българското общество. Това сочи близкия край на политическата кариера на Борисов“, каза още проф. Александър Маринов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Довършването на „новата болница” в Ямбол започва до дни

До броени дни се очаква да стартират реалните строително-ремонтни дейности по довършването на новия болничен комплекс в Ямбол, увериха днес на брифинг областният управител Димитър Иванов и изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон” д-р Димитър Рунков. За строителството на т.нар. „нова болница”  има избран изпълнител – несебърската фирма „Тодоров и […]