Проф. Ангелов: Министърът да промени заповедта си, прави голяма грешка

NetNews

"Ние започнахме ваксинацията, както останалите европейски държави, към които се стремим – с лекарите.

Промяната, която се прави в момента със спирането на зелените коридори е много опасна, това ще провали всичко, което сме направили до момента.", коментира бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов пред БНТ. Той призова здравният министър да си промени точка 7 от заповедта.

"Резултатът ще бъде виден още днес, когато ще стигнем много по-малък брой ваксинирани. Много дълго още ще носим маски.", смята той.

"Ние е важно да поддържаме нивото на информираност на гражданите. Всеки четвъртък го правихме. Вчера министърът каза, че има притеснения относно ваксинирането. Не ми се иска да мисля, че той е антиваксър", разсъждава Ангелов.

"Националния оперативен щаб е създаден от премиера. В 45-ия парламент ни обвиняваха, че сме го затрили, ако сега нямат проблем с това, което се случва, значи те са лъгали българите.", смята бившият министър.

"Тези хора – лекарите поведоха битката с ковид, когато още никой нищо не знаеше. После ги линчуваха. Те не са взели допълнителни пари. Това беше техния служебен дълг.", каза той.

"Вчера Кацаров каза, че добрите резултати се дължали на топлото време – ами не е вярно. Ние ваксинирахме почти половин милион българи.", ядосва се Ангелов.

"Ние винаги сме се старали да създаваме ред, но е много важно да има хора, които да имат желание да го спазват.."

"Аз съм спокоен за ревизията, защото много добре знам какво се е случвало докато съм бил министър. Има пари в системата.", казва той.

"Болници във фалит се надявам да няма, но може да има задлъжнявания.", смята Ангелов.

"Аз просто искам да бъда полезен. Лекар съм, а не политик", завърши той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доходоносни са ваканционните имоти

Инвестицията във ваканционни имоти в Албания продължава да е печеливша, коментират анализатори. Доходността от подобен имот, разположен на крайбрежието, е между 0.5% и 0.6%. „При такава доходност инвестицията може да се върне за срок между 18 и 20 години“, коментира Крайд Мемайдин от компанията Devinf. Пандемията се отрази неблагоприятно върху […]