Проф. Ангелов: COVID-19 кризата се задълбочава

NetNews

„Кризата от надигащата се COVID-19 вълна се задълбочава. За последното денонощие заразените с коронавирус са 2090 души. Това е с 10.37% повече от миналия вторник. Тенденцията за покачване на случаите продължава да расте.“. Това написа във фейсбук бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

„Починалите, в сравнение със същия ден за предходната седмица, са скочили почти двойно. От 57 на 109 души, загубили битката с COVID-19. Хоспитализираните са нарастнали с 33% за 7 дни.“, посочва той.

35% повече са настанените в интензивни отделения за същия период. Габрово и Шумен са двете области, които от днес влизат в червената зона.

В Габрово, само за последното денонощие, увеличението на 14-дневната заболяемост е над 15%.

„Дано медиците да издържат. Надявам се да греша в усещането си, че духът на лекарите и мотивацията им за битка започва да се изпарява. Колегите имат нужда от подкрепа. Пазете се! Ваксинирайте се!“, завършва проф. Ангелов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Егоистично и лицемерно: БСП играе игра, от която губят всички

Една ялова кокошка се преструва, че мъти яйце. И че от него ще се излюпи ако не правителство, то поне актуализиран бюджет. За да може на задаващите се избори да навири гребен като петел. БСП първа си заплю третия мандат и неистово се бореше да го вземе. Още на 21 […]