Проф. Балтов: Лошо е, че при заявка да ваксинираме 500 души, идват 30% от тях

NetNews

Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да го направят. Това каза на брифинга в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Със заповед на министъра бяхме включени с два реални пункта за ваксиниране, един в „Пирогов“, един в Медицинския център на „Пирогов“, като ние сме направили и няколко подпункта. Всъщност имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място. Това, което направи лошо впечатление още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по заявените списъци, които идват в „Пирогов“ от РЗИ , примерно при 170 човека, които са заявили, че имат желание да бъдат ваксинирани, се явяват не повече от 50“, допълни той.

„Този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да дойдат да се ваксинират. Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%. Това се оказва голям проблем не само за нас, а и за мотивацията и темпа на ваксинация.

Именно затова нашата молба към проф. Гигов беше да се помисли по въпроса дали да не може да се включи и четвърта фаза, защото виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и след това не идват. Това за нас е проблем, защото имаме готовност да работим с нашите екипи много по-интензивно, включително събота и неделя“, каза още проф. Балтов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Венци Стефанов: Гриша Ганчев си държи на думата, което е лошо за ЦСКА

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg труса на стадион "Българса армия", породен от намерението на Гриша Ганчев да се оттегли от ЦСКА. "Така ще е, докато е пълно с дървени философи, които само се бъркат. Те мислят, че всичко, което хвърчи, се яде. Дават акъл, а не знаят […]