Проф. Ботев: Много хора починаха от неадекватна медицинска помощ

NetNews

„Грешките, които правим от началото на Ковид, продължаваме да си ги правим и сега. Ковид съществува, но много от хората, които починаха, не са от Ковид, а от това, че не могат да получат една адекватна медицинска помощ“, заяви хематологът проф. Чавдар Ботев в студиото на „Денят ON AIR“.

Още по темата

15 мар 2022 07:30

37

14 мар 2022 21:23

83

6 мар 2022 21:50

222

По думите му нещата в Европа вървят към затихване и ще се завърне този коронавирус, който ще е едно заболяване, подобно на грипа.

„Може би ще взимаме мерки както при грипа и ще взимаме профилактично ваксини, но те ще са модифицирани на сега съществуващите. Ваксините ще бъдат най-вероятно отделен тип, както е при грипната ваксина. Този вирус мутира изключително много и обикновено при този тип вируси ваксините всяка година се различават“, допълни хематологът.

Той посочи, че в момента в България циркулира вариантът Омикрон и известни количества от Делта.

„Важното е да лекуваме хората максимално далече от болницата. Неадекватното лечение идва от доболничната помощ. Тук става въпрос за неправилното използване на антибиотиците“, коментира проф. Чавдар Ботев.

„Това, което се прави в цивилизованите страни – дори в първите дни един аспирин, ако се вземе, е много по-добре от това да взимаме антибиотици“, каза гостът пред Bulgaria ON AIR.  

По думите му в момента се наблюдава чудовищно разпространение на заболявания от съдов тип на всички органи.

„Засегнати са щитовидна жлеза, мозък, сърце. Тези проблеми се обаждат, когато ние изпуснем третия етап за лечение на Ковид, а той е именно, че са увредени органите и трябва да се дадат антикоагуланти в продължение на три месеца“, завърши проф. Чавдар Ботев.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сердар Бердимухамедов - приемник на баща си начело на Туркменистан

Кадър: YouTube Сердар Бердимухамедов, синът на авторитарния и ексцентричен президент на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, спечели президентските избори в бившата съветска република и ще стане приемник на баща си на президентския пост, предаде Франс прес. Още по темата 14 фев 2022 14:58 20 Резултатите от произведените в събота избори бяха съобщени […]