Проф. Витанов нахока хейтърите и обяви важни COVID новини

NetNews

Математикът Николай Витанов анализира ситуацията с развитието на пандемията от коронавируса у нас навръх Гергьовден. Ето какви данни изнесе експертът в личния си фейсбук профил.

"Не мислех да пиша точно на Гергьовден, но валят въпроси какво става с пандемията. Не знам кой ви е наплашил. Спокойно, нищо не става. 30-те кучета на Витанов мълчат. Ако тръгне да се дестабилизира текущия сценарий, те ще се разлаят и ще ви пиша, затова е тоя канал за информация.

Днес базовото репродуктивно число е 0.852. под 1 е, значи обхватът на заразата продължава да се свива, броят на активните случаи намалява, посоката както писах вече е 45 000 – надолу.

Получавам много бележки защо смятам щита така или иначе. В събота ще излезе голямо интервю с мен във вестник Телеграф, там ще има обяснения. В момента щитът е 35.8%, полека расте. Внимание – това число може и да почне да намалява, не е казано, че може само да расте. Ядрото на щита е 18.3%.

Тоест, защита има срещу рязко покачване на броя на случаите. Може да не е 70%, но я има и от нас зависи да я увеличаваме.

До края на седмицата ще е спокойно. До края на другата седмица ще стане ясно, дали с действията си сме успели да дестабилизираме благоприятния сценарий, по който се движим. Засега не ни се удава, стойностите на индикаторите за промяна са много ниски, иначе казано – 30-те кучета мълчат. Изкарайте си спокойно празниците.

Както знаете, моите приятели хейтърите ме наричат национален предател, но вече по различна причина. Досега нищо не разбирах от математика. Сега, след като мястото за правене на анализи и прогнози е свободно, пак съм национален предател, обаче вече защото изоставям народа в критичен момент, а съм вдигнал летвата много високо и какво щели да правят тия след мен.

Ами много просто – аз си имах задача да подпомагам щаба и правителството с анализи и прогнози. Повика ме министър-председателят и ми я възложи. Следващият министър-председател прави каквото намери за добре. Защо трябва да вика мен. Я по диваните що експерти има. Аз си свърших работата. Какво искате повече.

Давайте, вие сте експерти, аз не съм. Като не може да минете над летвата, ще минете под летвата. Интервюта, слава – всичко е за вас. На мене ми стига. Както казвам, аз съм неудачник – от тая работа – полза за мен – никаква, полза за другите имаше. Това е то – дефиницията за неудачник. Завършвам весело – ако някой ми е давал пари за това, което правя или ми е обещал постове, да вземе да ми каже, че да знам и аз. И да си ги търся.

Хайде весели празници. Тоя канал ще продължи да ви информира, а от време на време можете и да ме видите по телевизии да ме чуете по радиа с коментар.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тази красавица, с корекция в бюста, е следена от много футболисти

Венецуелският модел Каролина Маркони сияе с фотосите си в социалните мрежи. Латиноамериканката съвсем наскоро призна в интервю за локална телевизия, че се е подложила на хирургична интервенция на бюста, след която вече се харесва много. Маркони е следена от много футболисти, като голяма част от тях са от Южна Америка. […]