Проф. Герджиков: Напълно разединени сме

NetNews

Няма да водя битка в предизборната кампания, но започва битка за това да се обединим около каузи и нов национален идеал. Нямах колебания да приема подкрепата на най-голямата партия – ГЕРБ. Протегнах ръка към всички партии, ще се обърна към всички една по една. Не мога да приема лицемерието, че някой ще бъде кандидат на част от българските граждани и когато го изберат, ще каже: Сега съм президент на всички българи. Това каза в интервю за Bulgaria On Air кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

"Напълно разединени сме, очевидно сме народ от индивидуалисти. Партиите вдясно можеха да застанат зад моята кандидатура. Трябва да потърсим обединение на гражданите. Да накараме партиите да последват дневния ред на хората и да се разберат по най-важните точки", допълни още проф. Герджиков.

"Много жени са в това положение и ще видят в г-жа Митева човек, който се може да се бори за тяхната кауза. Имам 4-5 човека с много висока експертиза в областта на отбраната и сигурността", каза Анастас Герджиков.

"Моята кампания ще бъде позитивна, от някои от останалите кандидати чувам това само на думи. Моята цел е с г-жа Митева да покажем какво можем и какво знаем. Ако хората одобрят това, което искаме да постигнем, смятам, че ще ни изберат много категорично", заяви проф. Герджиков.

"Тяснопартийният интерес винаги ще надделява над интереса на българските граждани. Това може да спре, когато извадим истинските теми на хората и убедим политиците, че ако не ги следват, хората ще разберат, че това не са техните представители", коментира ректорът на СУ.

Относно преговорите с РСМ, проф. Герджиков каза: "Нашата позиция трябва да е последователна. Искаме европейска интеграция на всички страни от Западните Балкани. Но интеграцията на РСМ може да се случи, след като нашата западна съседка изпълни подписаните ангажименти в Договора за добросъседство. Последните изказвания на Зоран Заев бяха много добри, да се надяваме, че това не са празни приказки.“

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Италия поиска Евро 2028

УЕФА публикува процедурата за кандидатстване за домакинство на Европейското първенство през 2028 г. и се очаква Италия да предложи кандидатурата си, пишат италианските медии. Италия спечели последното Европейско първенство, побеждавайки англичаните в собствения им дом. Евро 2024 ще се проведе в Германия, вторият голям турнир за германците през последните години […]