Проф. Герджиков: Подслушването на политици не е наш патент

NetNews

Подслушването на политици не е български патент, но то не отива на една демократична държава. Това каза за Агенция „Фокус“ проф. Огнян Герджиков – председател на 39-ото Народно събрание и служебен министър-председател в периода 27 януари – 4 май 2017 г. „Не мога да знам дали са били, или не са били подслушвани политици. Допускам, че е възможно да са били подслушвани. Как мога да съм сигурен, че е така? Подслушването на политици не е български патент. Това го има и в развития демократичен свят. От време на време такива скандали избухват по света. Ето виждаме, че и у нас има такива обвинения за подслушвания. Очевидно е, че не отива на една демократична държава да прави това. Има си ред, по който може да се направят подслушвания – със съответното разрешение от съд, след като се представят доказателства защо трябва да бъде направено това“, коментира проф. Герджиков.

По думите му това са неща, които не са толкова невиждани и нечувани. „Не че ги поощрявам, но така или иначе е нещо познато“, уточни той. Проф. Герджиков коментира и темата за машинното гласуване.

„Не съм най-добрият специалист в материята, но самият факт, че Европа се отказа от машинното гласуване, за мен е много показателен. В Германия преди около 12 години Конституционният съд го отмени. Нидерландия също го отмени. Никъде в Европа няма държава, която да е въвела тотално машинно гласуване. Щом люлката на цивилизацията Европа се отказва и не приема машинно гласуване, ние да въвеждаме тотално повсеместно машинно гласуване, ми се струва, меко казано, много, много странно“, каза още проф. Огнян Герджиков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Масова ваксинация в редиците на ЦСКА

Ръководители, треньори, футболисти и представители на футболен клуб ЦСКА се ваксинираха срещу COVID-19, съобщиха на официалния си сайт от "армейския" клуб. Те се възползваха от „зелените коридори” във ВМА, за да получат защита срещу коварното заболяване и изразиха надежда, че повече хора ще последват техния пример, за да можем заедно […]