Проф. Гигов: В момента сме в затишие пред буря

NetNews

Ако успеем да събудим отново ваксинационния процес в страната, няма да се стигне до бракуване на ваксини. Това обясни в интервю пред БНР проф. Красимир Гигов от Националния обществен съвет по ваксинации, бивш шеф на Ваксинационния щаб.

"При положение, че има много страни, които се нуждаят от ваксини, да се унищожават ваксини – при това ние имаме свободен достъп до която искаме и когато поискаме, недопустимо е да допускаме изхвърляне на ваксини", подчерта той и добави, че в момента има "затишие пред буря", защото хората са се успокоили и не се имунизират срещу Covid-19.

"Създадена е една много добре смазана машина – от доставки до приемане, съхраняване и снабдяване на здравни институции – а няма желаещи да се ваксинират.

Трябва да променим съзнанието на хората, като авторитетни и популярни водачи, също и духовни водачи – ги увлекат със себе си и препоръчват ваксинации". По думите на проф. Гигов от Българската православна църква, от мюсюлманското вероизповедание и от всички религиозни общности са поканени и са се включили в процеса, координиран от обществения съвет по ваксинации.

Бившият шеф на Ваксинационния щаб подчерта, че изборът е персонален и никой не може да бъде принуждаван да се ваксинира или да бъде санкциониран, ако откаже.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

UEFA EURO 2020: Английските фенове чупят всякакви рекорди по пиене на бира

Привържениците на Англия са закупили за себе си над 42 милиона халби бира (24 милиона литра) по време на двубоя срещу Украйна в 1/4-финалите на UEFA EURO 2020, съобщават британските медии. Според източника компаниите, прозивеждащи пивото, са изчислили, че 23 милиона пинти са изпити по домовете на хората и 19 […]