Проф. Денков: Образователната система се разцепи на две

NetNews

Образователната система се разцепи на две – едната част се справи с дистанционното обучение много добре с помощта на мотивираните деца и родителите, докато при другата част резултатът бе катастрофален. Така министър Денков анализира отражението на пандемията върху образованието по Дарик радио.

Напълно неприемливо е днес ние да продължаваме да робуваме на страховете си по отношение на коронавируса, посочи още той.

Всеки, който твърди, че ваксините не са решение просто лъже, каза проф. Денков. Те предпазват от тежко боледуване и смърт.

България, ако иска да прескочи ограничителните мерки, трябва да се довери на науката, допълни той.

В студиото се разгоря дискусия за това, дали малките ученици, до четвърти клас, трябва да носят маски в училище. Според министър Денков, маски трябва да се носят, защото това е начина да се предодврати разпорстраняването на вируса.

При заболяването на едно дете от класа всички ученици от дадения клас ще преминат към дистанционно обучение и това се установява единствено от РЗИ.

Тази година подходът е различен – решенията се взимат на локално ниво – училище и населено място, ако в училището няма заразени, няма да се затваря, категоричен бе министър Денков.

В разговора стана дума и за други проблеми на образованието, за статуса на учителите за това има ли или няма недостиг от преподаватели, като министър Денково посочи, че вече недостиг на учители няма, повишаването на заплатите и повишаването на учителския статус в обществото е изиграл своята роля.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жозе Моуриньо праща разузнавачи на ЦСКА

Жозе Моуриньо ще изпрати свои хора на „Армията“ този уикенд. Опитният специалист ще изпрати свои съгледвачи, които ще разузнават „червените“. Скаутите на Специалния ще трябва да разучат в детайли играта на тима на Стойчо Младенов, за да може Моуриньо да запознае играчите на Рома със силните и слабите страни на […]