Проф. Дичев: Борисов направи умен ход с подкрепата към Герджиков

NetNews

Всичко на президентските избори зависи от усещането на хората – ако усетят, че има голяма криза, ще търсят здравата ръка. Ако усетят, че има нужда от съгласие – ще изберат Герджиков. Ректорът е мек човек, самата му академична длъжност предполага консенсус, няма власт. Борисов направи умен ход с подкрепата му". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" културният антрополог проф. Ивайло Дичев.

По думите му символи се борят за президент.

"Роенето на култури поражда създаването на различни политически формации. Политиката да се обърне към прагматичното, рационалното и скучното. Меркел е такава – решава проблеми, а не буди емоции", коментира той.

Той смята, че "Продължаваме промяната" излъчват позитивизъм, гледат напред как да решим проблемите.

Според него президентът Радев спечели доверието в момент на криза, по време на протестите.

"Идеологическата фиксация ограничава полето на хора, които гласуват за формациите, докато новият проект на Василев и Петков, както и тази на Манолова, търси новото, оставя старите сблъсъци", подчерта проф. Дичев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Само България и Нидерландия не са представили в ЕК плановете си за възстановяване

България и Нидерландия останаха единствените държави, които все още не са представили своите планове в Европейската комисия за предварителна оценка, съобщава БНР. За да бъдат одобрени от Съвета на ЕС, възстановителните планове първо трябва да бъдат предадени в Европейската комисия, където да бъдат подложени на анализ, преди да получат нейното […]