Проф. Колозова от Скопие: Ние сме луди!

NetNews

Ние сме луди! Това написа в собствения си профил в социалните мрежи един от най-известните македонски учени проф. Катерина Колозова по повод истерията в РС Македония срещу представителя на страната в тазгодшния конкурс на Евровизия Васил Гарванлиев, който призна, че има българско гражданство и че баба му е била българка.

„Ние сме луди! Да, ние сме българофоби. Европейският съюз има право! Не сме дорасли за членство", написа още Колозова и поясни: Подобни отношения между държави-членки не е възможно да съществуват, предаде агенция БГНЕС.

Луди, сега искам на всички, които са се подписали /под петицията срещу Гарванлиев – бел.ред./ Каракачанов да ги извади от списъците, кой от Средец, кой от Кюстендил. От вчера в РСМ има "онлайн петиция" под мотото "СТОП на пробългарската пропаганда в Македония". През изминалите години РС Македония участва на Евровизия с изпълнители от различна етническа принадлежност като Калиопи /влахкиня/, Тияна Дапчевич /сръбски гражданин/, Адриян Гаджа /албанец/, Есма Реджепова /ромка/, но никога не е имало "патриотична" истерия срещу тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българският майстор от Монмартър

Годините се нижат една след друга и никой нищо не казва за него. Иля Паунов заслужава много повече от мълчание. Политически емигрант, избягал от комунистическия режим, той беше най-уважаваният художник на хълма Монмартър. По това време в центъра на Париж СБХ разполагаше с апартаменти в резиденцията „Сите дез Арт“, наети […]