Проф. Пламен Киров: Няма риск за изборите, ако хората спазват елементарните мерки

NetNews

В условията на пандемия и въвеждането на нови ограничителни мерки – възможно ли е отлагане на изборите у нас? Оказва се, че при извънредно положение такава крайна мярка е възможна. Според властите обаче тя не е на дневен ред.

Според българската Конституция отлагане на вота е възможно при три хипотези – война, военно или друго извънредно положение. Народното събрание може да обяви извънредно положение и при такова решение мандатът на действащия 44-и парламент се удължава до края на извънредното положение, припомнят от bTV.

16 дни преди вота този вариант все не е обсъждан и не е вероятен според държавната власт.

"Няма риск за избирателния процес, ако хората спазват елементарните мерки, които сме наложили и с това не трябва да се спекулира", заяви бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров.

В ЦИК също не се готвят за алтернативни дати и варианти: "Ние работим по график и дори не сме си помислили за такъв вариант, ние работим по хронограмата и всичко е под контрол", заяви говорителят Таня Цанева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Анджелина Джоли обвини Брад Пит в домашно насилие

Актрисата Анджелина Джоли ще съди бившия си съпруг Брад Пит и за домашно насилие. Тя е готова да предостави доказателства за тормоз от страна на бившия си, пише The Sun цитиран от dir.bg. "В миналото тя твърдеше подобни неща, които бяха разследвани от властите, но според тях не са обосновани", […]