Проф. Станчев: Парламентът може да гласува за оръжие за Украйна, но Радев няма да подкрепи

NetNews

„Не съм сигурен, че България ще въоръжи Украйна. Посещението на българското правителство там бе с политическо значение. Парламентът може да гласува за доставка, но президентът Радев няма да подкрепи“, това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS проф. Михаил Станчев, преподавател в Харковския университет

„Нормално е БСП да има такава позиция, не бива да се очаква нещо друго от тях. Те дълги години са били подхранвани“, смята проф. Станчев.

„Нормално е да има различни гледни точки, но не може да има две мнения по въпроса, че има война“, категоричен е той.

„От злоба, че не постигнаха стратегическите си цели, руснаците стигнаха до безумие – разрушаване на жилищни сгради, разстрели на цивилни хора“, заяви още проф. Станчев.

„България трудно може да ме огорчи, но в началото най-много разочаровахте украинското общество“, каза професорът за различните позиции в нашата страна.

„Тезата за недаване на оръжие, за да не се подклажда войната, не е българска, такава бе позицията на Германия в началото. Но сега, ако не се подкрепя Украйна, се подкрепя един международен престъпник“, убеден е проф. Михаил Станчев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украйна получи бронетранспортьори Bushmaster

Украинските военни получиха австралийски бронетранспортьори Bushmaster. Някои от превозните средства бяха оборудвани с бойни модули с американски гранатомети. Телеграмният канал „Военен информатор“ публикува видео, на което се демонстрира бронетранспортьорът. Записът привлече вниманието на „Российская газета“. Отбелязва се, че част от бронетранспортьорите са получили дистанционно управлявани бойни модули с автоматични гранатомети […]