ПТГ „Иван Райнов“ – Ямбол демонстрира уважение към чуждите езици в Деня на преводача

NetNews

В Деня на преводача – 30 септември, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ – Ямбол демонстрира нагледно отношението си към езиковото обучение. За да насърчи и мотивира своите възпитаници, училището организира викторина за децата от 8 клас. На открито, сред природата в двора на гимназията, учениците разговаряха и обсъждаха предимствата от владеенето на чужд език.

Главно действащо лице в дискусията бе ученичката от 9в клас София Колева, която влизайки в ролята на модератор провокира интереса и мисленето на съучениците си. Езиковото обучение е от съществено значение, за да могат учениците да общуват, да се придвижват, да работят и да учат свободно в цяла Европа. Именно в тази посока са насочени и усилията на ПТГ „Иван Райнов“ – Ямбол в чуждоезиковото обучение. Същевременно с инициативата училището отбеляза Деня на преводача и Европейският ден на езиците.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Юлияна Методиева: Най-доброто, което може да направи Румен Радев, е да отстъпи

Новината за кандидатурата на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е най-доброто събитие, което дочакаха онези, чиито вкус и ерудиция са на космически разстояния от президентската групичка на "Дондуков' 2. 30 септември стартира предизвикателната битка на генералската униформа и пагоните с дебелите книги на Платон и Софокъл. Времето на […]