Путин в разговор с Макрон: Западът да спре доставките на оръжия на Украйна

NetNews

Западът би трябвало да спре да доставя оръжия на Украйна, заяви днес руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон, предадоха Франс прес и Ройтерс.

„Западът би могъл да помогне за спиране на тези зверства, като окаже съответно влияние върху властите в Киев, а също и като спре да доставя оръжия на Украйна“, казал Путин. Той обвинил украинските сили в извършване на военни престъпления, а ЕС – че пренебрегва това.

Русия отрича обвиненията във военни престъпления, отправени срещу нейните въоръжени сили, и обвинява за смъртта на мирни граждани украински националисти и предполагаеми неонацисти – твърдение, отхвърляно от Киев и Запада.

Русия все още е готова за диалог с Украйна, казал още Путин. Той обаче обвинил Киев, че „не е готов за сериозна работа“ на мирните преговори.

По информация на френската телевизия Бе Еф Ем Те Ве разговорът е продължил над два часа. Това е първият контакт между Путин и Макрон след преизбирането на френския президент за втори мандат миналия месец.

Руският президент е отговорил на изразената от френския му колега загриженост за световната продоволствена сигурност, че „ситуацията в тази сфера е усложнена предимно поради санкциите на западните страни“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Първите евакуирани цивилни от Мариупол пристигнаха в Запорожие

Първата автоколона с евакуирани цивилни от завода „Азовстал“ в Мариупол и съседно населено място пристигна днес в град Запорожие, който е под украински контрол, предаде Асошиейтед прес. По думите на хуманитарния координатор на ООН Оснат Лубриани броят на евакуираните е 127. 101 от тези хора два месеца са пребивавали в […]