Путин и Шолц обсъдиха Украйна днес

NetNews

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Олаф Шолц обсъдиха днес Украйна в телефонен разговор, проведен по инициатива на германската страна, съобщи Кремъл, цитиран от световните агенции. Това е първият телефонен разговор между двамата лидери от няколко седмици.

Путин е казал на Шолц, че напредъкът в преговорите за слагане на край на конфликта „по същество е блокиран от Киев“, но двете страни продължават разговорите на различни нива. Руският президент е обърнал внимание на Шолц „върху продължаващите груби нарушения от страна на изповядващи нацистка идеология бойци на нормите на международното хуманитарно право, използването от тях на нечовешки терористични методи“, се казва в съобщението на Кремъл.

Путин още веднъж е повторил, че руската военна кампания, осъдена от международната общност, цели да се защити рускоговорещото население на Източна Украйна. Руският държавен глава е отбелязал, „че със съдействието на представители на ООН и Червения кръст е била осъществена евакуация на цивилни, които са били държани от украинските войници в завода „Азовстал“ в Мариупол“, посочи още Кремъл.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Убийствено" хитрата Доли криела любовника си с години на тавана на семейния дом

Убийството и любовният триъгълник от 20-те години на миналия век, в които е замесена Доли Остерайх, са странни и мръсни дори по днешните стандарти. Валбурга „Доли“ Остерайх била домакиня в началото на тридесетте си години, омъжена за собственика на фабрика за престилки в Милуоки. Фред Остерайх бил успешен бизнесмен и […]