Путин налага ответни санкции срещу Запада

NetNews

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически санкции в отговор на „неприятелските действия на определени чужди държави и международни организации“, съобщи Кремъл днес, предаде Агенция Ройтерс.

Документът не предоставя никакви подробности за това кои физически или юридически лица могат да бъдат засегнати от мерките.

Съгласно постановлението Русия ще забрани износа на продукти и суровини за лица и организации, които е санкционирала.

Указът също така забранява сделки с чуждестранни физически лица и компании, засегнати от ответните санкции на Русия, и позволява на руските контрагенти да не изпълняват задължения към тях.

Съгласно постановлението руското правителство разполага с 10 дни, за да състави списъци с чуждестранни лица и компании, които ще бъдат санкционирани, както и да определи „допълнителни критерии“ за редица сделки, които могат да бъдат обект на ограничения.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Симеон Втори посочи кой ще е пазител на короната му

Един ден моят внук княз Борис Търновски ще носи титлата Пазител на Короната, обявява в интервю за вестника на Софийската света митрополия цар Симеон II. Той обяснява, че внукът му няма да носи царска титла, тъй като днес България не е монархия, а република. „Подобен е случаят и с Румъния. […]