Путин пристигна в Женева

NetNews

Руският президент Владимир Путин пристигна в Женева. Скоро той ще проведе в швейцарския град първите си двустранни преговори с президента на САЩ Джо Байдън, който е тук от вчера и вече проведе срещи с президента на Швейцария Ги Пармлен и с външния министър Игнацио Касис.

По-рано говорител на женевското кантонално правителство съобщи, че Русия не е отправяла към Швейцария молба за протоколно посрещане на Путин на международното летище в Женева. Той поясни, че протоколни посрещания на държавни глави на летището се правят при държавни визити. Когато обаче става дума за срещи на върха и международни форуми, подобно посрещане може да се състои по молба от съответната страна, предаде ТАСС.

Путин и Байдън ще разговарят във вилата "Ла Гранж" край Женевското езеро. Очаква се руският президент да бъде посрещнат там от швейцарския си колега, после да пристигне американският държавен глава и тримата да излязат навън за обща снимка. Отделно ще бъдат снимани Байдън и Путин. Според Си Ен Ен двустранните срещу между САЩ и Русия ще продължат поне 5 часа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5 качествени и евтини коли на старо, на които никой не обръща внимание

На пазара за употребявани автомобили има модели, които се търят повече от останалите, но има и такива, които справедливо са забравени. Има обаче и трета група – коли, които не се търсят, въпреки че са сравнително евтини и не чак толкова стари, а отделни екземпляри продължават да изненадват със своята […]