Путин улесни издаването на гражданство на жителите на два региона на Украйна

NetNews

Руският президент Владимир Путин подписа указ за опростена процедура за издаване на руско гражданство за жителите на два региона на Украйна – Запорожка и Херсонска области.

Документът в сряда, 25 май, беше публикуван на официалния портал за правна информация.В съответствие с него се правят промени в указа на държавния глава от 24 април 2019 г., според който по опростен начин лицата, постоянно пребиваващи на територията на Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), могат кандидатства за гражданство.

На 21 февруари Владимир Путин подписа указ за признаване на независимостта на републиките в Донбас.

На 24 февруари той обяви началото на специална военна операция в Украйна. През май беше съобщено, че властите на Херсонска област обявиха пълното преминаване на региона под контрола на руската армия, а властите на Запорожка област искат да станат част от Русия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Азис отново стана баща (СНИМКА)

Само преди броени минути Азис изненада последователите си в социалните мрежи, разкривайки, че на 44 години е станал баща за втори път. Радостната вест той обяви с кадър, на който държи в обятията си новородено момченце, което по думите му, съпровождащи публикацията, е истинска благословия. Изпълнителят обаче не издаде името, […]