Първан Симеонов, „Галъп“: Пандемията може да откаже електората на БСП от гласуване

NetNews

„Няма изрично изискване министрите да излизат в отпуск по време на кампанията. Науката в момента задава повече въпроси отколкото отговори. Странна е претенцията да я слушаме и да се затваряме – прилича на паника. В нея се направиха грешни стъпки и възникнаха догадки. Това каза политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на социологическата агенция „Галъп интернешънъл“ в ефира на NOVA NEWS.

Той смята, че трябва да им се напомни, че имат право и да мълчат, отколкото да ни заливат с нещо, което предизвиква ступор и паника. И допълва, че или ще отвориш заведенията когато случаите спаднат или няма – не бива такова иди ми-дойди ми.

„Пандемията може да не се отрази еднакво на всички електорати – този на БСП са предимно възрастни хора, които са уплашени, в по-голяма степен могат да се откажат да гласуват, ако вирусът е по-висок“, коментира Симеонов.

По думите му ако изборите са утре, се очакват 3 млн. гласоподаватели, което е над 50 %. А ако вирусът не е толкова висок, може и да са повече.

Според него БСП има шанс за първото място заради анти-ГЕРБ вота. А ВМРО залага на нещо между промяна и статукво – радикално нормално.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЕС избра специален пратеник за Грузия

ЕС обяви назначението на специален пратеник за Грузия, съобщи ТАСС. Това беше обявено от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Новият пратеник трябва да участва в преговорите между грузинското правителство и опозиция. Идеята е да се намери решение за страната. Избраният за пратеник е шведският дипломат Кристиан Даниелсън. Той вече […]