Първан Симеонов: Може да се направи правителство с мандат на ДБ. Христо Иванов изглежда сговорчив, гъвкав

NetNews

Има шанс за съставяне на правителство с мандат на „Демократична България“. Такова мнение изрази в предаването “Денят на живо” по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов, директор на „Галъп интернешънъл Болкан“.

„Ако не стане с този мандат, напълно възможно е да стане с трети. Христо Иванов изглежда много сговорчив, гъвкав. С един трети мандат и част от скрупулите на ИТН могат да паднат. Виждам, че Иванов отваря врата даже към ГЕРБ и ДПС по някои въпроси. Самият Борисов няма против”, обясни политологът. Според него е малко вероятно третият мандат да отиде при партията на Слави Трифонов или при БСП.
По думите на Симеонов от „Продължаваме Промяната” също на моменти се двоумят какво да правят.

„Самият Асен Василев преди 2 седмици каза, че отиваме на избори. Беше скептичен. Говореше откровено и каза: „Ако не стане, не стане”. Тези 121 депутати ще им трябват, ако някой тръгне да ги сваля. Ще бъде трудно с кворума. Мисля, че те генерално имат дилема. Една част от хипотезите са, че трябва да се свършат определени неща, да има стабилност в страната. Те очевидно водят преговори. Има и втора хипотеза – начинът по който ги свалиха им даде много добра топка. Вече не се говори за цените, а за руски шпиони, мафията” , поясни Симеонов.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Турската лира не е ислямист

Само преди една година всичко това би изглеждало сюрреалистично. Реджеп Таийп Ердоган посети ОАЕ, след като престолонаследникът на Емирствата към онзи момент, Мохамед бин Зайед, на свой ред бе на визита в Турция предишната година. Впоследствие президентът на южната ни съседка отиде и в Саудитска Арабия, а престолонаследникът на кралството, […]