Първенци: Изключителен успех за ПМГ „Атанас Радев”-Ямбол на Националната олимпиада по история

NetNews

Забележителен успех постигнаха учениците на ПМГ „Атанас Радев” – Ямбол, участващи в националния кръг на Олимпиадата по история и цивилизация. При седмокласниците първото място с пълно отличие е за Иван Николаев Стоянов, възпитаник именно на ямболската гимназия. При класирането на учениците от 10-ти клас Александър Кабрански е също първенец с оценка 6.00. С оценка „Много добър” в тази категория е и третият представител на училището – Мария Вълчева.

Олимпиадата по история и цивилизации се провежда в три кръга – общински, областен и национален. В първите два кръга имат право да участват ученици от V до XII клас. До националния кръг на олимпиадата се допускат ученици от VІІ, Х и ХІІ клас. Националният кръг се проведе на 8 април 2022 г. До него от Ямболска област достигнаха единствено тримата представители на ПМГ „Атанас Радев”.

Участниците трябваше да покажат знанията си чрез писмен изпит, който включва задачи със свободен отговор за хронология, понятия, работа с текст, изображение и карта, както и задача за създаване на писмен текст. Оценката на работите и окончателното класиране се извършва от национална комисия, в която участват представители на академичната общност и учители по история и цивилизации.

Ямбол е и единственият град, който има двама свои представители в челното класиране в отделните възрастови групи. Постигнатият успех на учениците от ПМГ „Атанас Радев” се дължи както на тяхното усърдие в ученето, така и на добрата работа и подкрепа от страна на учителите им – историците Нели Чамова и Диан Брънков.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Блатечки призна, че няма шанс да се събере с Диляна Попова

Асен Блатечки най-накрая отговори категорично на въпроса дали с Диляна Попова все още са заедно и дали е хванат в изневяра със скандални чатове. Актьорът е категоричен, че с Попова са разделени от две години и няма изгледи да се съберат повече. И дори фактът, че имат син, който сега […]